ΔΕΡΜΑΤΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΔΕΡΜΑΤΙΚΩΝ ΒΛΑΒΩΝ

Στο ιατρείο πραγματοποιούνται επεμβάσεις χειρουργικής αφαίρεσης σπίλων, κύστεων, δερματικών ογκιδίων, καρκινωμάτων του δέρματος, και πολλών άλλων δερματικών βλαβών προσώπου και σώματος με άριστα αισθητικά αποτελέσματα. Οι δερματοχειρουργικές επεμβάσεις γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένες χειρουργικές αίθουσες, όπου πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις που θα κάνουν την επέμβασή σας όσο γίνεται πιο άνετη και ασφαλή.

Πριν την χειρουργική επέμβαση πραγματοποιείται προεγχειρητική αξιολόγηση , η οποία περιλαμβάνει ένα λεπτομερές ιατρικό ιστορικό. Φάρμακα όπως ασπιρίνη και αντιπηκτικά μπορεί να χρειαστεί να διακοπούν λίγες ημέρες πριν την επέμβαση και πάντα σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό. Το αλκοόλ καλό είναι να αποφεύγεται μια μέρα πριν το χειρουργείο. Την ημέρα της επέμβασης ο ασθενής μπορεί να λάβει τα φάρμακα του.

Οι δερματοχειρουργικές επεμβάσεις διενεργούνται με τοπική αναισθησία και η διάρκειά τους είναι σχετικά σύντομη ανάλογα με τη βλάβη. Μετά το τέλος της επέμβασης και το πέρας της αναισθησίας συνήθως δεν υπάρχει πόνος αλλά μια αίσθηση τραβήγματος στην περιοχή. Προφυλακτική χορήγηση αντιβιοτικής θεραπείας δεν απαιτείται στην πλειοψηφία των δερματοχειρουργικών επεμβάσεων. Η γιατρός θα σας δώσει τις απαραίτητες οδηγίες για την περιποίηση του τραύματος, καθώς και για το πότε θα γίνει η αφαίρεση των ραμμάτων. Στο διάστημα που μεσολαβεί, η γιατρός είναι πάντα στη διάθεσή σας για ό,τι χρειαστείτε.

 Το υλικό του δέρματος αποστέλλεται για ιστοπαθολογική εξέταση. Τόσο η σωστή συνεργασία με τους ιστοπαθολόγους μας όσο και η διαρκής επιστημονική ενημέρωση οδηγεί στη σωστή διαχείρηση του δερματολογικού σας προβλήματος με ταυτόχρονη έμφαση στην άριστη αισθητική αποκατάσταση του τραύματος.