ΔΕΡΜΑΤΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

ΚΡΥΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Η κρυοχειρουργική χρησιμοποιείται για την θεραπεία πολλών καλοηθών και κακοηθών δερματικών βλαβών. Είναι μια διαδικασία που προκαλεί καταστροφή των βλαβών μέσω εφαρμογής χαμηλών θερμοκρασιών. Η εφαρμογή της μεθόδου είναι εύκολη, με απλή μετεγχειρητική φροντίδα και σχετικά λίγες ανεπιθύμητες ενέργειες, Παρότι έχουν χρησιμοποιηθεί μια σειρά από κρυογόνα, το υγρό άζωτο με σημείο βρασμού τους -195,6 οC είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο.

Η τεχνική του ψεκασμού είναι μια από τις συνηθέστερες μεθόδους κρυοχειρουργικής, Η διαδικασία αυτή χρησιμοποιεί μια φορητή μονάδα ψεκασμού υγρού αζώτου με ρυθμιζόμενο ακροφύσιο που ποικίλει στο μέγεθος απόδοσης του σπρέυ.

Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία καρκίνων του δέρματος (υπό την προϋπόθεση να επιλεγεί ο κατάλληλος ασθενής και να εφαρμοστεί η κατάλληλη τεχνική), κονδυλωμάτων, μυρμηκιών, σμηγματορροϊκών υπερκερατώσεων, και άλλων δερματικών παθήσεων.

Η περιοχή που εφαρμόζεται η θεραπεία ψύχεται στους – και σταδιακά αποψύχεται, ενώ στη διάρκεια αυτού του κύκλου τα κύτταρα της βλάβης καταστρέφονται. Στις επόμενες ημέρες η περιοχή σχηματίζει λεπτή κρούστα, η οποία πέφτει και δίνει τη θέση της σε νέο, υγιές δέρμα. Η διαδικασία γίνεται ενίοτε με τοπική αναισθησία , είναι ασφαλής και αξιόπιστη. Ολοκληρώνεται μέσα με κάποιο αριθμό συνεδριών στο ιατρείο με άριστα αισθητικά αποτελέσματα.

Η γιατρός διαθέτει πολύ μεγάλη εμπειρία στη θεραπεία δερματικών παθήσεων με τη μέθοδο της κρυοχειρουργικής καθώς και καλή γνώση της τεχνικής ανάλογα με την υπό θεραπεία δερματική βλάβη.