ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΙΧΜΗΣ

CO2 Ultraplus Laser System με fractional scanner

Laser CO2 αφαίρεση δερματικών βλαβών

Ο όρος laser αποτελεί ένα ακρόνυμο που σημαίνει ενίσχυση του φωτός με εξαναγκασμένη εκπομπή ακτινοβολίας.Τα Laser CO2 αποτελούν τα πλέον παραδοσιακά Laser στην χειρουργική και αισθητική δερματολογία. Αντικαθιστούν τις διαθερμίες και χρησιμοποιούνται γενικότερα για καυτηριασμούς, εξαχνώσεις και τομές. Η τεχνολογία των CO2 έχει αναβαθμιστεί την τελευταία δεκαετία. Tα Ultrapulse CO2, επειδή λειτουργούν με πολύ μικρούς χρόνους (της τάξης των μsec), δεν επιτρέπουν να γίνει μεγάλη θερμική καταστροφή και κατ’ επέκταση καρβούνιασμα των ιστών – στόχων. Το γεγονός αυτό, έχει σαν αποτέλεσμα την ταχύτατη επούλωση των τραυμάτων, χωρίς παρενέργειες και σημάδια.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την θεραπεία παθήσεων όπως θηλώματα, σμηγματορροϊκές υπερκερατώσεις, μυρμηκιές, κονδυλώματα, εφηλίδες, ηλιακές φακές, ξανθελάσματα, συριγγώματα, σμηγματογόνες υπερπλασίες, αγγειοϊνώματα , νευροινώματα , χηλοειδή και πολλές άλλες παθήσεις. Απαιραίτητη προϋπόθεση είναι η σαφής διάγνωση της δερματικής βλάβης.

Το Laser CO2 εφαρμόζεται στο δέρμα αφού προηγηθεί τοπική αναισθησία. Μετά την τοπική καταστροφή της βλάβης, στη θέση της παραμένει κρούστα, η οποία υποχωρεί μέσα σε λίγες ημέρες. Η προστασία από τον ήλιο είναι απαραίτητη μέχρι να ολοκληρωθεί η επούλωση. Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι άριστο ακόμη και για βλάβες μεγάλου μεγέθους ή σε δύσκολες περιοχές όπως το πρόσωπο και τα βλέφαρα.

Η μέθοδος είναι ελάχιστα επεμβατική και αναίμακτη υπό την προϋπόθεση ότι εκτελείται από έμπειρο δερματολόγο με ελάχιστες ανεπιθύμητες ενέργειες και μικρό χρόνο αποθεραπείας ανάλογα με την δερματική βλάβη.

Fractional Laser CO2 resurfacing

Με την τεχνική αυτή και χρησιμοποιώντας την fractional κεφαλή του laser  η φωτεινή ακτίνα διαχωρίζεται σε μικρότερες μεταβαλλόμενες δέσμες που προκαλούν θερμική βλάβη με την δημιουργία μικροσκοπικών ζωνών “μικροθερμικές θεραπευτικές ζώνες”, ενώ το περιβάλλον παραμένει ανέπαφο. Το κύτταρα του υγιούς δέρματος γύρω από την περιοχή εφαρμογής του fractional laser αποτελούν τη δεξαμενή για την ταχεία επούλωση του δέρματος. Αυτό δίνει το πλεονέκτημα του μικρότερου χρόνου αποθεραπείας και με λιγότερες ανεπιθύμητες ενέργειες.

Οι περιοχές εφαρμογής είναι το πρόσωπο, ο λαιμός, ο θώρακας, τα χέρια  αλλά και το σώμα.

Το fractional Co2 laser συνιστάται για:

  • θαμπό δέρμα
  • διατεταμένους πόρους
  • πανάδες – δυσχρωμίες
  • ρυτίδες
  • ουλές ακμής
  • αντιγήρανση
  • σύσφιξη
  • ανάπλαση
  • ραγάδες σώματος