ΔΕΡΜΑΤΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

LASER CO2 ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΔΕΡΜΑΤΙΚΩΝ ΒΛΑΒΩΝ

Ο όρος laser αποτελεί ένα ακρόνυμο που σημαίνει ενίσχυση του φωτός με εξαναγκασμένη εκπομπή ακτινοβολίας.Τα Laser CO2 αποτελούν τα πλέον παραδοσιακά Laser στην χειρουργική και αισθητική δερματολογία. Αντικαθιστούν τις διαθερμίες και χρησιμοποιούνται γενικότερα για καυτηριασμούς, εξαχνώσεις και τομές. Η τεχνολογία των CO2 έχει αναβαθμιστεί την τελευταία δεκαετία. Tα Ultrapulse CO2, επειδή λειτουργούν με πολύ μικρούς χρόνους (της τάξης των μsec), δεν επιτρέπουν να γίνει μεγάλη θερμική καταστροφή και κατ’ επέκταση καρβούνιασμα των ιστών – στόχων. Το γεγονός αυτό, έχει σαν αποτέλεσμα την ταχύτατη επούλωση των τραυμάτων, χωρίς παρενέργειες και σημάδια.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την θεραπεία παθήσεων όπως θηλώματα, σμηγματορροϊκές υπερκερατώσεις, μυρμηκιές, κονδυλώματα, εφηλίδες, ηλιακές φακές, ξανθελάσματα, συριγγώματα, σμηγματογόνες υπερπλασίες, αγγειοϊνώματα , νευροινώματα , χηλοειδή και πολλές άλλες παθήσεις. Απαιραίτητη προϋπόθεση είναι η σαφής διάγνωση της δερματικής βλάβης.

Το Laser CO2 εφαρμόζεται στο δέρμα αφού προηγηθεί τοπική αναισθησία. Μετά την τοπική καταστροφή της βλάβης, στη θέση της παραμένει κρούστα, η οποία υποχωρεί μέσα σε λίγες ημέρες. Η προστασία από τον ήλιο είναι απαραίτητη μέχρι να ολοκληρωθεί η επούλωση. Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι άριστο ακόμη και για βλάβες μεγάλου μεγέθους ή σε δύσκολες περιοχές όπως το πρόσωπο και τα βλέφαρα.

Η μέθοδος είναι ελάχιστα επεμβατική και αναίμακτη υπό την προϋπόθεση ότι εκτελείται από έμπειρο δερματολόγο με ελάχιστες ανεπιθύμητες ενέργειες και μικρό χρόνο αποθεραπείας ανάλογα με την δερματική βλάβη.