ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ CYNOSURE ELITE

Τα laser αποτρίχωσης είναι συσκευές που παράγουν μια ακτίνα φωτός συγκεκριμένου μήκους κύματος. Πρόκειται για μια δέσμη φωτός που μετατρέπεται σε θερμική ενέργεια και απορροφάται από τη μελανίνη του τριχικού θυλάκου με σκοπό την αδρανοποίηση των αναγεννητικών κυττάρων της τρίχας. Η χρήση των laser από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό για ιατρικές και αισθητικές εφαρμογές είναι αποτελεσματική και απολύτως ακίνδυνη.

Το Elite της εταιρείας Cynosure αποτελεί το πιο ολοκληρωμένο, εξελιγμένο και ασφαλές σύστημα laser αποτρίχωσης συνδυάζοντας δύο μήκη κύματος 755nm (Alexandrite) και 1064nm (Nd: YAG). Διαθέτει σύστημα ψύξης με κρύο ατμοσφαιρικό αέρα για την ασφαλέστερη προστασία της επιδερμίδας και την ελαχιστοποίηση του πόνου. Η υπεροχή του έναντι των άλλων συστημάτων laser έγκειται:

* στα πλέον μόνιμα και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα,

* στο μικρότερο αριθμό των συνεδριών

* στη μικρότερη δυνατή ενόχληση, σε σχέση με άλλα συστήματα και άλλες μεθόδους αποτρίχωσης.

Με το μήκος κύματος 1064nm (Nd: YAG):

* στην ασφαλή, μόνιμη μείωση της τριχοφυΐας ακόμα και σε σκούρους τύπους δερμάτων (φωτότυπους V,VI), αλλά και στα μαυρισμένα από τον ήλιο δέρματα

* στην αντιμετώπιση εμμένοντων μορφών τριχοφυΐας που αντιστέκονται στο laser Αλεξανδρίτη και εμφανίζονται κυρίως σε ορμονοεξαρτώμενες περιοχές, όπως το πιγούνι.

Τα αποτελέσματα της laser αποτρίχωσης είναι μόνιμα και εντυπωσιακά. Η laser αποτρίχωση οδηγεί από την πρώτη κιόλας συνεδρία σε μείωση της τριχοφυΐας. Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από την περιοχή εφαρμογής, καθώς και από την ύπαρξη ή όχι ορμονικών διαταραχών στον ασθενή.

Οι περιοχές με τα καλύτερα αποτελέσματα laser αποτρίχωσης είναι το μπικίνι, οι μασχάλες και τα πόδια, ενώ το πρόσωπο μπορεί να επιμείνει λίγο περισσότερο. Το αποτέλεσμα της οριστικής laser αποτρίχωσης έρχεται γρηγορότερα στις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες λόγω μικρότερης ποσότητας κυκλοφορούντων ανδρογόνων στο αίμα.

Η εξατομικευμένη αντιμετώπιση με την κατάλληλη ένταση και διάρκεια παλμού του laser σε συνδυασμό με τη λεπτομερή εφαρμογή οδηγούν στην οριστική μείωση της τριχοφυΐας. Μετά το πέρας των συνεδριών πραγματοποιούνται συνεδρίες συντήρησης περίπου 2-3 φορές το χρόνο.